Kaikkihan alkoi siitä, kun tiistaina kaveri tekstiviestitteli ja pyysi mukaan perjantaiksi Rockcockiin Kuopijoon. Mikäs siinä. Minä vastasin juu ja kaveri, että ookoo - hän varas liput ja sillä aikaa minä kattelin juutuupista Where the Hell is Matt? -videoita ja repeilin.

Vaikka Kuopio olikin tuttuakin tutumpi paikka, en ollut koskaan (siis KOSKAAN) käynyt Vänärillä aka Väinölänniemellä. Nytpähän kävin. Eikä ollut edes vaikea suunnistaa.

"Voi ei, me missataan CMX:n keikka!!!" -voihkinta kuului kaverin suusta, kun menimme jonottamaan johonkin jonoon (ei oltu oikein varmoja, oliko kyseessä vessa- vai mikä-lie-jono), eikä se jono sitten liikkunut, ei yhtään - ellei joku turhautunut lähtenyt jonosta.

Ja kun portit viimein avattiin ja jono lähti (myöhässä) liikkeelle, olikin seuraavaksi kunnon turvatarkastukset, joita en ollut nähnyt sitten vuoden 2007, ollessani Heathrow'n lentokentällä, kun oli pommiuhat ja kaikki. Kassit piti puhdistaa ja ihmiset kopeloitiin päästä varpaisiin. Ei se oikeastaan haitannut, vaikkakin kaveri oli hädissään, että missattaisiin CMX.

Se oli turha huoli. Oltiin nimittäin katsottu väärin, että CMX esiintyisi klo 14.45 - vaikka se esiintyi oikeasti klo 15.45. Huh!

Siinä odotellessa ostimme limpparit ja katselimme meininkiä - siinä vaiheessa ei ollut älyttömästi porukkaa vielä. Eturivit oli jo varattuja, joten mentiin sitten tokariviin, kun ihmisiä alkoi lappaa The Voice-lavan tuntumaan. Kaveri pääsi ujuttautumaan helposti vielä eturiviin - minä jäin hänen taakseen (minkä ansiosta pääsin minäkin ylen nettiin yleisökuvaan rockcock -juttuun!)... Ei siis hullummat paikat!

Savun saattelemina CMX:n miehet marssivat lavalle ja kaikki olivat fiiliksissä. No minähän en tietysti tiennyt niitä biisejä (paitsi sen uusimman, joka tuli toisena - muistaakseni), joten oli helpompi ottaa kuvia.

CMX:n jälkeen väki kaikkoontui eri puolille aluetta ja minä ja kaverini menimme katsomaan hurjapäiden benji -hyppyjä. Eihän sekään maksanut kuin 60 €. Mietittiin, sopisikohan puolikas hyppy molemmille, mutta ei sitten menty kysymään.

Ihan ohitse meni siitä CMX:n mustanpuhuva keikkabussikin - eivätpä kauaa jaksaneet viihtyä keikan jälkeen maisemissa.

Mentiin siinä edestakaisin, kunnes päätettiin hetkeksi mennä seuraamaan Klamydiaa. En minä siitäkään mitään tiennyt, joten otin jotain kuvia. Oltiin kylläkin melko kaukana lavasta, mutta so what.

Ennen Klamydiaa nähtiin lavalla myös juontaja, Tea Khalifa, joka on tuttu Voicelasta ainakin. Tämä meni kutsumaan tapahtumaa nimellä (pienen epäröinnin jälkeen) CockRock...

Läksimme kotio jo kuudelta, koska kaverin äiti oli mukana (shoppaamassa sillä välin kaupungilla), eikä jaksanut olla kauhean myöhään. Olisihan Eput ja Indica ollut sinällään hauskaa nähdä (olisin voinut osatakin jotain biisejä), sekä Kotiteollisuus (ihan vain muistojen vuoksi) myöskin, mutta ei voi mitään.

Ei ehkä ensi vuonna uudestaan, koska en ehkäluultavastimaybe ole maisemissa enää. Mutta siis kivaa oli!