Helsingistä tullessani löysin keittiön pöydältä Seiskan ja älähdin oitis siskolle, että mitä ihmettä mokoma roska meillä teki. Oli kuulemma vain tullut. Ilmeisesti jonkin sortin näytenumero?

Huokaisin helpotuksesta. Se siitä olisi vielä puuttunut, että äiti/isä/joku-muu-perheenjäsen olisi sattunut tilaamaan Seiskan meille! Miten olisinkaan ollut järkyttynyt ja shokissa ja ihmeissäni, kummissani ja ja ja...

Koska lehti oli ollut VAIN näytenumero, päätin lukaista sen läpi. Kerrankos sitä joskus jonkun Seiskan lukee.

Mikä ei lehdessä yllättäen yllättänytkään? Vastaus: SUHDESOTKUT! Heti kannessa komeili Heikki Paasosen ja jonkun malli-Lauran ero ja sisäsivuilla juttua aiheesta oli aukeaman verran. Ilmeisesti tästä ei voitu uutisoida lyhyesti, että pari on eronnut, vaan piti sotkea EllenJokikunnakset ja ExHeilat mukaan, jotta saataisiin lukijan pää ihan kartalle toisten menneisyydestä ja kuulumisista. Huhhuh.

Suhdesotku nro. 2 käsitteli Jussi Lammen pussailua Jipun kanssa. Ööö, kukas se Jussi Lampi nyt olikaan... Ai, näyttelijä! Ja JippuHippu... Juu, laulaja! Ja tästä suhteestahan mielenkiintoisen varmaankin tekee sen, että ikäeroa parilla on 25 vuotta ja Lampi on naimisissa vielä. Jaa-a, olipas kauheeta.

Michael Jacksonin hautajaisista juttua oli tietysti sivuittain, eniten oli kuvia kuin tekstiä, mikä ei yllättänyt; kuvathan tunnetusti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Kaikkein "WTF, pitäiskö tämän muka olla hauska??" -juttu koski presidentti Halosta miehineen. Otsikkona: "Halonen sotkeentui Tallinnassa sadeviittaan".

... ... ... 

Ihanko totta? Kuka ei sotkeentuisi? Nimim. on jo luovuttanut sadetakkien suhteen.

Tässä juttua oli kuvitettu puhekuplilla, joiden on kai tarkoitus tehdä Tarjasta jotenkin huvittava. Sanotaanko näin, että ne tekevät Seiskasta huvittavan, ei niinkään Tarjasta.

Voi Luoja. Juorupalstoilla silmään puskee "Soosoo!!! Paavo, sormi pois nenästä!". Hetki pitää miettiä, mitä Paavoa tässä nyt tarkoitetaan ja tekstistä selviää, että Lipposen Paavohan se siinä. Kuvassa Paavo kaivaa nenäänsä, "Lomakaivuri".

Mutta hei - kuka nyt ei kaivaisi? Vai onko tässä ideana se, että tunnettu poliitikko kaivaa julkisella paikalla nenää, mikä ei tietenkään juuri tältä herralta ole kovin suotavaa, minkä vuoksi asiasta pitää alkaa tehdä pilaa?

Miten vain - ainakin Paavon paljastaja on hankkinut tiedoistaan muhkean voiton: 1000 €uroa. Paljastaja voi kiittää onneaan, että sattui näkemään Paavon kaamean nenänkaivelemis -tapauksen. Toivottavasti ei jäänyt hirveitä traumoja - ja jos jäikin, niin tonni varmaan auttaa paranemaan.

Ei taida olla Seiskaa ilman Ilkka Kanervaa. Jos ennen miestä haukuttiin tekstiviestittelystään, niin nytpä näyttää Seiska "Ike"stä parempaa puolta. Tällä kertaa Kanerva oli auttanut koiraa ulos tulikuumasta autosta ja jutskannut aiheesta "tuttujen" poliisien kanssa.

Pyörittelen päätäni. Löytyisikö täältä mitään oikeasti hauskaa?

Haa!

Kyllä vain! Sivuilla 46-47 löytyy Lukijoiden hauskat kuvat. Paras juttu on ehdottomasti Siili- kuva; "Mistä näitä siilejä oikein tulee?" Hihii! Aivan mahti kuva teksteineen! Tällaisia lisää! Eikä pääkuvan voittokaan huono ole: 170 €uron arvoinen digikamera.

Pitänee siis alkaa virittelemään kameraa ja alkaa seuraamaan omaa koiraa, josko jonkun hassun hauskan tilannekuvan saisi räpsättyä...