Koska viime kerran merkinnästä on jo aikaa, enkä tiedä, mistä kirjoittaa, päätin kirjoittaa KAIKESTA. Ja sitä sotkua onkin sitten niin paljon, että ajattelin helpottaa lukemista tekemällä väliotsikoita. Katsotaan, mitä tulee...

 

Välivuosi-unelma

Edellisen merkinnän tulevaisuus-ahdistus on näillä näkymin helpottunut. Au pair- vuosi USAssa siintää jo malttamattoman ulottuvilla, vaikka en vielä Euraupairin ohjelmaan pääsekään hakemaan. Tai voisin ja voisin, mutta jos lähtö olisi about vuoden päästä, niin eihän tässä vielä kiirus ole.

YO-kirjoitukset uuuh

Ruotsin ekan kurssin kirja makaa tuossa lähettyvillä, pöydällä. Siis tällä samalla pöydällä, missä tämä tietokonekin on. Ihan vain muistuttaakseen syksyn kirjoituksista! Kyllä vaan - minä kirjoitan ruotsin. Koska matikkaa en TOD kirjoita!

Hampilääkäri

Kävin tässä hammaslääkärissä. Eilen. PITI mennä hammaslääkäriin, mutta mokoma oli myöhässä ja suuhygienisti mikälie sitten hoiti hampaani. Oivoi sitä tuskaa. Meitsillä on aina ollut taipumusta hammaskiveen, mutta sen pois rapsuttaminen ei mennyt kivuttomasti. Veri lens ja minä kaivoin kynteni tuoliin allani, kun ei voinut hammastakaan purra.

Helsinki-Tukholma-Helsinki

Luokkaretki kohdistui toukokuun vikalla viikolla Ruotsin risteilyyn. Helsinki-Tukholma-Helsinki. Joillekin se nähtävästi oli juomisreissu. Mikäs siinä! Minä kittasin kurkkuun vettä ja jaffaa ja oli kivaa.

1244630417_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244630363_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siis niinkin kivaa, että menin lupaamaan kavereille, että menen karaokeen. Olinkin sitten koko sen karaoke-päivän ihan hermostuksissa ja ravasin vessassa yhtenään. Me mentiin aikaisissa karaoke-paikalle, koska halusin laulaa, ennen kuin paikka täyttyisi valtavasta ihmismassasta.

Ennen karaoken alkua paikalla oli joku angst-japanilaismies, joka tuijotteli ikkunasta ulos. Ja neljän japanilaisrouvan ryhmä, joka pelasi pienenpienen pöydän ympärillä jotain noppapeliä.

Päädyin laulamaan Maija Vilkkumaan Mun elämä. Vaikka kyseessä onkin eräs lempiartisteistani, olin pyrkinyt nimenomaan olemaan laulamatta Maijan lauluja. Koska niitä on vaikea laulaa. Mutta niinhän siinä kävi, että menin vetämään sen. Ja laulun loppuvaiheissa karaoke-paikkaan oli pöllähtänyt joukkio meidän luokkalaisia. EI NÄIN. Taisivat tosin olla niin humaltuneessa tilassa (toivossa on hyvä elää), etteivät tajunneet mitään.

Kesätöitä

Olen nyt hoitamassa lapsia kesätöikseni. Minä ja neljä lasta, joista nuorin on 5-vee ja vanhin 12-vee. Ei paha vai? Nojaa. Joka päivä sattuu tappeluita, koska kolme nuorinta on poikia ja... pojat tappelee! Lisäksi nuorimmainen ei ole vielä oppinut kestämään häviöitä, joten häntä rauhoitellessa meneekin hienosti energiaa.

Olen ollut vasta viikon näissä hommissa. Joka toinen viikko on siis töitä. Viikko meni ihan kivasti. Leipomispäivänä (pojat teki keskenään pikkuleipiä ja tyttö lettuja, jotka epäonnistui jostain kumman syystä) kävi vieraitakin. Juuri sillä hetkellä pojat tappeli sohvalla ja minä yritin puhua heitä olemaan hiljempaa. Sitten riensin ovelle, joka aukesi ja sisään astui korkeissa kengissään nuori nainen, takanaan nörtin näköinen salkkumies. Hmm. Jotain esitettä naikkonen tyrkkäsi eteeni ja sain selville, että olivat Jehovan todistajia. Ei minulla mitään heitä vastaan ole, muttei kyllä hirveästi puolestakaan.

Nainen vilkaisi takanani menevää tappelua ja kaiveli käsilaukustaan esitteen ja höpötti jotain abortista. Siinä vaiheessa melkein purskahdin nauruun, koska tilanne oli niin omituinen - ainakin sillä hetkellä tuntui siltä. Tyypit lähtivät nopeasti, mikä kävi minulle ihan hyvin.

Rippijuhlat

Viime sunnuntaina oli pikkusiskon rippijuhlat. Siskon leirillä oli ollut 35 tuntia sähköt poikki, paikka oli ollut jääkylmä ja lähes kaikille oli tullut nuha ja kuume. Joku isonen oli joutunut sairaalaankin. Siskolle tuli nuha vasta tällä viikolla.

Rippijuhlat meni ihan hyvin, ilman kuokkavieraita. Me vähän pelleiltiin kameralla siskon kanssa, kunnes iskä tuli ja nauroi ja sanoi, että älkäähän nyt.

1244630445_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244630477_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

KESÄ! Kuvissa minä ja Suomenpystykorvani Pepi <3

 1244630500_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244630538_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirja, jota luen nyt: Eileen Favorite - Sankarittaret (Toi sukunimi on SÖPÖ! Mutta kirja ei mitenkään erityinen...)