Juurikin tällä hetkellä ahdistaa taas kerran. Se koko tunne, ahdistus, on aika vieras sana minun suuhuni, ajatuksiini ja mieleeni. Jokainen tietää, miltä tuntuu olla ahdistunut, eikä se ole kovin mukava tunne se.

Tällä kertaa ahdistus koskee tulevaisuutta. Ja sitä, kun viimeinen lukiovuosi lähestyy lähestymistään, mutta haluaisi vain skipata sen yli ja jatkaa siitä upeasti eteenpäin elämää. Aika cool, eiks vaan?

Ja kuitenkin tietää, että skippaamalla viimeisen vuoden vain alkaisi pännimään; "miksi skippasin, kun olisin voinut urheasti käydä sen vikan vuoden läpi ja jatkaa sitten hyvissä ja rauhallisissa mielin elämää?"

Niinpä näinpä. Ei kai se viimeinen vuosi muuten ahdistaisi, mutta kun tietää jo, minne haluaa lukion jälkeen ja on palava tunne päästä jo matkaan! Se on ihan kamalan kiduttava tunne, josta voinen syyttää Au Pairien blogeja, joita olen lukenut; ahminut kilotolkulla - vähän niin kuin jotain suklaata; pakko saada lisää, kun on kerran jotain saanut (tässä tapauksessa lukenut). Ja kun ei pysty hillitsemään itseään, niin jatkaa uusien blogien etsimistä ja kohta sitä sitten taas mennään ja ja...

Toisaalta USAn Auppareiden blogien lukemiset auttavat tähän suunnattomaan kaipaukseen, jota tunnen itsessäni (kuulostaa pelottavalta; hei mr. doctor, voisitko määrätä mulle jotain lääkettä tähän pahaan matkakuumeeseen, joka on halvaannuttanut minut vain ajattelemaan ja miettimään 24/7 Au Pairiutta USAssa?).

Ja se mol.fi! Uhh! Se se vasta onkin suolaa haavoihin! On niin vaikea olla lukematta ilmoituksia läpi ja hymyilemättä, että tuopas kuulostaa hyvältä perheeltä juu; kun eihän sitä itse vielä pääse matkaan hetkeen.

Tätä lievää angstia helpottamaan olen yrittänyt seuraavia keinoja:

* Lukemista ruotsin YO-kirjoituksiin (ei auta hirveästi; alkaa vielä pahemmin ahdistamaan, koska tiedän, etten kuitenkaan läpi pääse)

* Katso Gilmoren tyttöjä (nyt on meikällä 2. ja 3. tuotantokaudet kasassa ja maratoni -pyrähdyksiä on otettu jo muutaman kerran; Gilmoren tytöt saavat ainakin unohtamaan ympäröivän pahan maailman - se on tullut todistettua jo moooonta kertaa!)

* Siivoa vaatekomero ja pöytä (hetken ne on siististi, mutta jonkin ajan kuluttua hetkestä - painajaisista)

* Yritä ajatella koulun alkamista (siis kohtahan se alkaa, kolmen viikon päästä! On niin hassua, mutta niin totta, että kun koulu alkaa, aika lähtee rullaamaan vinhaa vauhtia eteenpäin - nopeammin kuin lomalla... Jos se aika on kesälomallakin lomalla? Koulun alettua alkaa ajatukset taas lokeroitua jaksojen mukaan ja vaikka sitä inhoaakin välistä, niin joskus on todella kiitollinen nopeasta tahdista - varsinkin, jos haluaa ajan ohittavan tajunnan, kun haluaa; ja minähän haluan)

* Ahdistu ruotsin Abikurssista (ei ihan suosikkilistalla, mutta mainitaan tämäkin tässä. Abikurssi alkaa 3.8, kestäen perjantaihin. Ai ahdistaako?? Ahdistaa!)

Suokaa anteeksi, menen vinkumaan taas molin sivuille ja tarkastan (taas miljoonatta kertaa tänä päivänä) Au pairien blogeja päivitysten varalta. Adios!